Στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Ξηροποτάμου, αναρτήθηκε η εφημερίδα  "Τα κακάβια" του Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου, του 2017. Δύο τεύχη σε μία εφημερίδα.   Διαβάστε την...!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.  ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΕΣ ΤΟ 2018. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

                    Με την λήξη του σχολικού έτους και την συνταξιοδότηση του διευθυντή κυρίου Γεωργίου Καρπιτσάρη, η διεύθυνση του σχολείου άλλαξε χέρια. Νέα διευθύντρια ανέλαβε η κυρία Ανθή Βλασίου.

        Ανέβηκε στην ιστοσελίδα η εφημερίδα του Μαρτίου 2014, που πρέπει να είναι η εφημερίδα με τις περισσότερες σελίδες στα 20 χρόνια που εκδίδεται η εφημερίδα του Δημοτικού Σχολείου Ξηροποτάμου "Τα κακάβια". Διαβάστε την...!!!

   Γνωστοποιούμε ότι το σχολείο έχει προγραμματίσει τις παρακάτω επισκέψεις:

1) Οι τάξεις Α΄, Β΄, Γ', Δ' θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο και την λαογραφική έκθεση του Λυκείου Ελληνίδων.

2)  Οι τάξεις Ε' και ΣΤ' θα επισκεφθούν το 2ο Γυμνάσιο Δράμας και το Μουσικό Γυμνάσιο, ως επίσκεψη γνωριμίας στα γυμνάσια που θα φοιτήσουν.

3)  Εάν περισσέψει χρόνος θα επισκεφθούν το Πάρκο Κομνηνών.

Ημερομηνία που θα πραγματοποιηθούν οι επισκέψεις ορίστηκε η Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014. Ώρα αναχώρησης 08.15' και ώρα άφιξης 13.00' περίπου.

 

    Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 γιορτάζουν τα σχολεία. Την ημέρα εκείνη δεν θα γίνουν μαθήματα, σύσσωμο το σχολείο θα μεταβεί στην εκκλησία όπου θα πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία για τους προστάτες των γραμμάτων και των τεχνών. Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, είναι γιορτή - αργία.

    Ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ξηροποτάμου εύχονται σε όλο τον κόσμο Καλές Γιορτές, Καλά Χριστούγεννα, Υγεία, Ευτυχία, Καλή Χρονιά και ευτυχισμένο το 2014.

    Να υπενθυμίσουμε πως τα σχολεία θα ανοίξουν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014.

    Την τελευταία εργάσιμη σχολική ημέρα, 23 Δεκεμβρίου του 2013,  επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Αη-Βασίλης. Ήταν έκπληξη ο ερχομός του, ακόμη και για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.  Πέρασε από όλες τις τάξεις και μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μέλος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων που προσφέρθηκε να βοηθήσει στην εκδήλωση αυτή. Ευχαριστούμε και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την προσφορά των δώρων.

 

    Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που οργανώνει το σχολείο μας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (αίθουσα του Ολοημέρου).

    Στη γιορτή θα παρακολουθήσετε σκετς και θα ακούσετε ποιήματα και τραγούδια από τους μαθητές των Α και Γ τάξεων.

    Πριν τη γιορτή, την Παρασκευή 20-12-2013 στις 5μ.μ, τα παιδιά της ΣΤ τάξης θα οργανώσουν το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο παζάρι, όπου θα πουλιούνται παιχνίδια, βιβλία, χριστουγεννιάτικα είδη κ.λ.π. . Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

    Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Ξηροποτάμου σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που γίνεται κάθε μεσημέρι από τις 12.00 - 12.40 π.μ. (με το τέλος των μαθημάτων του Νηπιαγωγείου) στο χώρο του Νηπιαγωγείου, ως την  Παρασκευή 20-12-2013, καθώς και το απόγευμα της Παρασκευής, όπου  στις 5μ.μ.θα γίνει η γιορτή του Νηπιαγωγείου.

    Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες

    Σας καλούμε τη Δευτέρα 16-12-2013 και ώρα 17.00 στο Δημοτικό Σχολείο Ξηροποτάμου για να παραλάβετε τους ελέγχους και να ενημερωθείτε για θέματα που σχετίζονται με την πρόοδο των παιδιών σας.

    Τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, που η αγάπη αγγίζει τις καρδιές όλων μας, σας καλούμε να μας ενισχύσετε με την βοήθειά σας. Λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που ζούνε οι συνάνθρωποί μας, οργανώνουμε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, για την στήριξη του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Δράμας. Σας παρακαλούμε, να δείξετε την ευαισθησία σας και από το υστέρημά σας, να προσφέρετε ότι από τα παρακάτω προϊόντα μπορείτε: χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, πάμπερς, μωρομάντηλα, βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα, γάλα εβαπορέ, αλεύρι, σερβιέτες, αφρόλουτρο, σαπούνι, βετέξ, σφουγγάρια πιάτων, σφουγγαρίστρες, απορρυπαντικό ρούχων, υγρό πιάτων, υγρό για τζάμια, χλωρίνη, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, αφρός ξυρίσματος, ξυραφάκια, υγρό για σφουγγάρισμα. Και φυσικά ότι άλλο επιθυμείτε.

Διοργανωτές: Δημοτικό Σχολείο, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ΚΑΠΗ, Μορφωτικός Σύλλογος, Αθλητικός Σύλλογος Ξηροποτάμου, Δημοτική Κοινώτιτα.

Οι παραλαβές των προϊόντων θα γίνονται τις παρακάτω ημέρες: Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου.  Ώρες  9 - 1 π.μ. και 6 - 8 μ.μ. Χώρος: Πνευματικό Κέντρο Ξηροποτάμου.

                    Σας ευχόμαστε καλές γιορτές.

    Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 θα γιορταστεί η γιορτή του Πολυτεχνείου. Την ημέρα αυτή δεν θα γίνει μάθημα. Οι μαθητές θα έρθουν στις 09:00 χωρίς τις σάκες τους και θα αποχωρήσουν μετά το πέρας της γιορτής, περίπου 10:30 με 11:00 η ώρα. Την γιορτή έχει αναλάβει η Πέμπτη τάξη, τα δύο τμήματά της.

    Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013 δεν θα γίνει μάθημα. Το σχολείο θα είναι κλειστό γιατί όλοι οι δάσκαλοι της Ελλάδας θα ψηφίσουν για την ανάδειξη των συνδικαλιστών τους.

    Σας προσκαλούμε στην εσπερίδα που διοργανώνουμε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο Ξηροποτάμου, στις 6 το απόγευμα με ομιλητή τον συγγραφέα και επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο κ. Καρσανίδη Ευάγγελο με θέμα: 

"Στα Σχολεία του Ξηροποτάμου κατά την Τουρκοκρατία (1876 - 1913) μέσα από άγνωστα έγγραφα του Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών".

        Οι διοργανωτές: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

    Το σχολείο έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί το Σπήλαιο Αλιστράτης, όπου τα παιδιά θα κάνουν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013. Η τιμή είναι 7 ευρώ (λεωφορείο 3 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ και πρόγραμμα 1 ευρώ). Η ώρα αναχώρησης είναι 8:15 π.μ. και επιστροφής - άφιξης στο χωριό 2 μ.μ. (14:00).

    Ο Σύλλογος Διδασκόντων καλεί τους γονείς των μαθητών την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013, και ώρα 17:00 στο Δημοτικό Σχολείο Ξηροποτάμου, για να τους ενημερώσει για την πρόοδο των παιδιών τους και να πάρουν οδηγίες από τους δασκάλους, με την έναρξη του διδακτικού έτους.

    Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013, και ώρα 9:00 π.μ.,  θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2013-2014. Την ίδια ημέρα θα πάρουν οι μαθητές και τα βιβλία της τάξης τους για την σχολική χρονιά που θα ακολουθήσει. Παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν μαζί τους και την σχολική τους σάκα.