ΤΑ ΝΕΑ 2009-10    ΤΑ ΝΕΑ 2010-11    ΤΑ ΝΕΑ 2011-12     ΤΑ ΝΕΑ 2012-13

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2013-2014

επιστροφή

           Με την λήξη του σχολικού έτους και την συνταξιοδότηση του διευθυντή κυρίου Γεωργίου Καρπιτσάρη, η διεύθυνση του σχολείου άλλαξε χέρια. Νέα διευθύντρια ανέλαβε η κυρία Ανθή Βλασίου.

 

        Το σχολικό έτος 2013 - 2014 έφτασε στο τέλος του. Ο σύλλογος διδασκόντων εύχεται στους μαθητές που αποφοίτησαν το καλύτερο, καλή πρόοδο στο γυμνάσιο, υγεία, πάνω απ' όλα και να μας θυμούνται. Το ίδιο και ότι καλύτερο και στον επί 17 χρόνια διευθυντή του σχολείου κ. Γεώργιο Καρπιτσάρη καθώς και στην κυρία Ιωάννα Κυριμλή, την επί 20 χρόνια καθηγήτρια των Αγγλικών. Το ίδιο και στην κυρία Ελένη Θεοδωρίδου την νηπιαγωγό που για 20 χρόνια δίδαξε στο νηπιαγωγείο Ξηροποτάμου. Για τους μαθητές που θα συνεχίσουν και τις επόμενες χρονιές να φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Ξηροποτάμου, καθώς και τους νέους που μας ήρθαν από το νηπιαγωγείο, τους ευχόμαστε καλό καλοκαίρι, καλή ξεκούραση, υγεία, πολύ παιχνίδι και να θυμηθούν να έρθουν ξανά στο σχολείο τον Σεπτέμβρη, στις 11, ημέρα Πέμπτη (σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα). Έως τότε ..ξεκούραση, πολύ παιχνίδι και ...

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

 

  Σας κάνουμε γνωστό ότι το σχολείο ανέβαλε την εκδρομή που είχε προγραμματίσει  στο μοναστήρι της Αγίας Λυδίας στην Ασπροβάλτα και στη συνέχεια στην κατασκήνωση ΔΕΛΦΙΝΙΑ, την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014, λόγο καιρού. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2014.

  Σας κάνουμε γνωστό ότι το σχολείο έχει προγραμματίσει την ημερήσια εκδρομή στο μοναστήρι της Αγίας Λυδίας στην Ασπροβάλτα και στη συνέχεια στην κατασκήνωση ΔΕΛΦΙΝΙΑ, την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014. Ώρα αναχώρησης 8.15 και ώρα άφιξης 17.00 περίπου.

     Σύμφωνα με το αρ. πρ. 15027/15-04-2014 της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, την Παρασκευή 16  και την Δευτέρα 19 Μαΐου 2014 καθώς και την Παρασκευή 23  και την Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για τους μαθητές, δεν θα γίνουν μαθήματα, λόγο των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών καθώς και των Ευρωεκλογών. Ο λόγος είναι ότι το σχολείο είναι ο χώρος όπου ψηφίζουν όλοι οι κάτοικοι του χωριού, οι αίθουσές του θα είναι τα εκλογικά τμήματα κι έτσι δεν θα γίνει μάθημα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας της εκλογικής περιφέρειας Ν. Δράμας για τις ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ του ΜΑΪΟΥ 2014.

Η ψηφοφορία στο χωριό του Ξηροποτάμου, θα διενεργηθεί την 18η Μαΐου 2014 ημέρα Κυριακή, καθώς και την 25η Μαΐου 2014 ημέρα Κυριακή, στα κατωτέρω εκλογικά τμήματα που έχουν οριστεί με την υπ’ αριθμ. 2184/2-5-2014  απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας.

Α/Α ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΔΗΜΟΣ / ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

ΕΚΛΟΓΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ

133

ΔΡΑΜΑΣ
ΔΡΑΜΑΣ

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, ΠΑΛΙΟ ΚΤΙΡΙΟ, ΙΣΟΓΕΙΟ, Α' ΔΥΤ.ΑΙΘΟΥΣΑ
66100, ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ

α) Από : ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ -ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Εως : ΔΑΛΟΥΚΑ -ΑΓΓΕΛΙΚΗ
β) Όλοι οι Ετεροδημότες

134

ΔΡΑΜΑΣ
ΔΡΑΜΑΣ

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, ΠΑΛΙΟ ΚΤΙΡΙΟ, ΙΣΟΓΕΙΟ, Β' ΔΥΤ.ΑΙΘΟΥΣΑ
66100, ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ

Από : ΔΑΟΥΛΤΖΗ -ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Εως : ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ -ΠΑΣΧΑΛΗΣ

135

ΔΡΑΜΑΣ
ΔΡΑΜΑΣ

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, ΠΑΛΙΟ ΚΤΙΡΙΟ, ΙΣΟΓΕΙΟ, Α' ΑΝΑΤ.ΑΙΘΟΥΣΑ
66100, ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ

Από : ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΥ -ΘΕΟΔΩΡΑ
Εως : ΛΟΥΚΙΔΟΥ -ΧΡΥΣΟΥΛΑ

136

ΔΡΑΜΑΣ
ΔΡΑΜΑΣ

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ, ΙΣΟΓΕΙΟ, Ν.Α. ΑΙΘΟΥΣΑ
66100, ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ

Από : ΛΟΥΛΟΥΔΗ -ΑΣΗΜΕΝΙΑ
Εως : ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ -ΧΡΙΣΤΙΝΑ

137

ΔΡΑΜΑΣ
ΔΡΑΜΑΣ

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ, 1ος ΟΡΟΦΟΣ, Β.Α. ΑΙΘΟΥΣΑ
66100, ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ

Από : ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ -ΑΔΑΜ
Εως : ΣΟΛΑΚΗΣ -ΖΗΣΗΣ

138

ΔΡΑΜΑΣ
ΔΡΑΜΑΣ

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ, 1ος ΟΡΟΦΟΣ, Ν.Α. ΑΙΘΟΥΣΑ
66100, ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ

Από : ΣΟΛΑΚΗΣ -ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Εως : ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ -ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ξηροποτάμου σας κάνει γνωστό ότι την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 και από τις 09.30 το πρωί θα λειτουργήσει στην πλατεία του χωριού έκθεση λουλουδιών, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να δείξουν την αγάπη τους στις μητέρες τους με ένα λουλούδι. Εκτός από τα λουλούδια θα υπάρχουν και άλλα είδη δώρων.

    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 θα εορτασθεί με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

 Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 :Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων καταστημάτων και σπιτιών από το πρωί της 23ης Μαρτίου μέχρι την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2011.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 : Εορτή και ειδικές ομιλίες στα σχολεία της Κοινότητας αναφορικά με το ιστορικό της ημέρας.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014 :

Ώρα 07.30 Οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα ηχήσουν χαρμόσυνα και η Φιλαρμονική θα παιανίζει εμβατήρια στους δρόμους της Κοινότητας.  

Ώρα 08.30 Προσέλευση αρχών στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Ώρα 09.00 Προσέλευση μαθητών στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Ώρα 09.15 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Ώρα 10.00 Παρέλαση ενώπιον των αρχών από μαθητές του Δημοτικού σχολείου Ξηροποτάμου.

 Ώρα 10.15 Επιμνημόσυνη δέηση στη πλατεία της Κοινότητας.

Ώρα 10.30 Κατάθεση στεφάνων από τις αρχές.

Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο, Τρίτη 25 Μαρτίου, στις 8.45π.μ.

    Την Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 και ώρα 9.30'π.μ., στο Δημοτικό Σχολείο Ξηροποτάμου, θα πραγματοποιηθεί η σχολική εορτή για την 25η Μαρτίου. Την οργάνωση της γιορτής ανέλαβαν οι Δ΄ τάξη και η ΣΤ΄ τάξη. Οι μαθητές θα έρθουν στις 9:00 και θα αποχωρήσουν στις 11.00 π.μ.

    Την Δευτέρα 17-03-2014 και ώρα 17.30', στο Δημοτικό Σχολείο Ξηροποτάμου, οι δάσκαλοι του σχολείου θα ενημερώσουν τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών για την πρόοδο των παιδιών τους και θα δώσουν  τους βαθμούς του Β' τριμήνου.

   Γνωστοποιούμε ότι το σχολείο έχει προγραμματίσει τις παρακάτω επισκέψεις:

1) Οι τάξεις Α΄, Β΄, Γ', Δ' θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο και την λαογραφική έκθεση του Λυκείου Ελληνίδων.

2)  Οι τάξεις Ε' και ΣΤ' θα επισκεφθούν το 2ο Γυμνάσιο Δράμας και το Μουσικό Γυμνάσιο, ως επίσκεψη γνωριμίας στα γυμνάσια που θα φοιτήσουν.

3)  Εάν περισσέψει χρόνος θα επισκεφθούν το Πάρκο Κομνηνών.

Ημερομηνία που θα πραγματοποιηθούν οι επισκέψεις ορίστηκε η Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014. Ώρα αναχώρησης 08.15' και ώρα άφιξης 13.00' περίπου.

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 γιορτάζουν τα σχολεία. Την ημέρα εκείνη δεν θα γίνουν μαθήματα, σύσσωμο το σχολείο θα μεταβεί στην εκκλησία όπου θα πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία για τους προστάτες των γραμμάτων και των τεχνών. Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, είναι γιορτή - αργία.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Δράμας:

"Σχετικά με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, σας υπενθυμίζουμε τις διατάξεις του άρθρου 4 των Π.Δ. 200/1998 και άρθρου 4.1.ε του Π.Δ. 201/1998 [Την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Την ημέρα αυτή γίνεται εκκλησιασμός και πραγματοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις, στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό. Σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή τις δύο πρώτες ώρες και το θέμα του εκκλησιασμού ρυθμίζεται μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους του ιερού ναού, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 13, του παρόντος Π.Δ.] για την οργάνωση και λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων.

Σύμφωνα με αυτά, την 30η Ιανουαρίου γίνεται εκκλησιασμός και πραγματοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις, στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό. Το θέμα του εκκλησιασμού ρυθμίζεται μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους του ιερού ναού, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 13, του ίδιου Π.Δ."

    Ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ξηροποτάμου εύχονται σε όλο τον κόσμο Καλές Γιορτές, Καλά Χριστούγεννα, Υγεία, Ευτυχία, Καλή Χρονιά και ευτυχισμένο το 2014.

    Να υπενθυμίσουμε πως τα σχολεία θα ανοίξουν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014.

    Την τελευταία εργάσιμη σχολική ημέρα, 23 Δεκεμβρίου του 2013,  επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Αη-Βασίλης. Ήταν έκπληξη ο ερχομός του, ακόμη και για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.  Πέρασε από όλες τις τάξεις και μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μέλος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων που προσφέρθηκε να βοηθήσει στην εκδήλωση αυτή. Ευχαριστούμε και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την προσφορά των δώρων.

    Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που οργανώνει το σχολείο μας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (αίθουσα του Ολοημέρου).

    Στη γιορτή θα παρακολουθήσετε σκετς και θα ακούσετε ποιήματα και τραγούδια από τους μαθητές των Α και Γ τάξεων.

    Πριν τη γιορτή, την Παρασκευή 20-12-2013 στις 5μ.μ, τα παιδιά της ΣΤ τάξης θα οργανώσουν το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο παζάρι, όπου θα πουλιούνται παιχνίδια, βιβλία, χριστουγεννιάτικα είδη κ.λ.π. . Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

    Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Ξηροποτάμου σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που γίνεται κάθε μεσημέρι από τις 12.00 - 12.40 π.μ. (με το τέλος των μαθημάτων του Νηπιαγωγείου) στο χώρο του Νηπιαγωγείου, ως την  Παρασκευή 20-12-2013, καθώς και το απόγευμα της Παρασκευής, όπου  στις 5μ.μ.θα γίνει η γιορτή του Νηπιαγωγείου.

    Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες

    Σας καλούμε τη Δευτέρα 16-12-2013 και ώρα 17.00 στο Δημοτικό Σχολείο Ξηροποτάμου για να παραλάβετε τους ελέγχους και να ενημερωθείτε για θέματα που σχετίζονται με την πρόοδο των παιδιών σας.

    Τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, που η αγάπη αγγίζει τις καρδιές όλων μας, σας καλούμε να μας ενισχύσετε με την βοήθειά σας. Λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που ζούνε οι συνάνθρωποί μας, οργανώνουμε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, για την στήριξη του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Δράμας. Σας παρακαλούμε, να δείξετε την ευαισθησία σας και από το υστέρημά σας, να προσφέρετε ότι από τα παρακάτω προϊόντα μπορείτε: χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, πάμπερς, μωρομάντηλα, βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα, γάλα εβαπορέ, αλεύρι, σερβιέτες, αφρόλουτρο, σαπούνι, βετέξ, σφουγγάρια πιάτων, σφουγγαρίστρες, απορρυπαντικό ρούχων, υγρό πιάτων, υγρό για τζάμια, χλωρίνη, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, αφρός ξυρίσματος, ξυραφάκια, υγρό για σφουγγάρισμα. Και φυσικά ότι άλλο επιθυμείτε.

Διοργανωτές: Δημοτικό Σχολείο, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ΚΑΠΗ, Μορφωτικός Σύλλογος, Αθλητικός Σύλλογος Ξηροποτάμου, Δημοτική Κοινώτιτα.

Οι παραλαβές των προϊόντων θα γίνονται τις παρακάτω ημέρες: Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου.  Ώρες  9 - 1 π.μ. και 6 - 8 μ.μ. Χώρος: Πνευματικό Κέντρο Ξηροποτάμου.

                    Σας ευχόμαστε καλές γιορτές.

    Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 θα γιορταστεί η γιορτή του Πολυτεχνείου. Την ημέρα αυτή δεν θα γίνει μάθημα. Οι μαθητές θα έρθουν στις 09:00 χωρίς τις σάκες τους και θα αποχωρήσουν μετά το πέρας της γιορτής, περίπου 10:30 με 11:00 η ώρα. Την γιορτή έχει αναλάβει η Πέμπτη τάξη, τα δύο τμήματά της.

    Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013 δεν θα γίνει μάθημα. Το σχολείο θα είναι κλειστό γιατί όλοι οι δάσκαλοι της Ελλάδας θα ψηφίσουν για την ανάδειξη των συνδικαλιστών τους.

    Σας προσκαλούμε στην εσπερίδα που διοργανώνουμε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο Ξηροποτάμου, στις 6 το απόγευμα με ομιλητή τον συγγραφέα και επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο κ. Καρσανίδη Ευάγγελο με θέμα: 

"Στα Σχολεία του Ξηροποτάμου κατά την Τουρκοκρατία (1876 - 1913) μέσα από άγνωστα έγγραφα του Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών".

        Οι διοργανωτές: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

    Το σχολείο έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί το Σπήλαιο Αλιστράτης, όπου τα παιδιά θα κάνουν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013. Η τιμή είναι 7 ευρώ (λεωφορείο 3 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ και πρόγραμμα 1 ευρώ). Η ώρα αναχώρησης είναι 8:15 π.μ. και επιστροφής - άφιξης στο χωριό 2 μ.μ. (14:00).

    Ο Σύλλογος Διδασκόντων καλεί τους γονείς των μαθητών την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013, και ώρα 17:00 στο Δημοτικό Σχολείο Ξηροποτάμου, για να τους ενημερώσει για την πρόοδο των παιδιών τους και να πάρουν οδηγίες από τους δασκάλους, με την έναρξη του διδακτικού έτους.

    Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013, και ώρα 9:00 π.μ.,  θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2013-2014. Την ίδια ημέρα θα πάρουν οι μαθητές και τα βιβλία της τάξης τους για την σχολική χρονιά που θα ακολουθήσει. Παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν μαζί τους και την σχολική τους σάκα.

επιστροφή